Aankomende evenementen

Techniek

20 juni en 12 september  Masterclass Pompberekening Dagcursus (2 dagen). Plaats: Naaldwijk. Prijs: € 995,- Inlichtingen: Oveducon, 06-1891 2436 www.oveducon.nl

Er is een fout opgetreden!
Poll ID, resultwaarde of referer URL niet doorgegeven.

- gezien in Maintenance Nieuws editie 2013/oktober -

Compacte mobiele doseerinstallatie

ProMinent levert een compacte mobiele doseerinstallatie voor het in-line doseren van chemicaliën. Voor de reiniging van de procesinstallatie kan het toevoegen van chemicaliën aan het reinigingswater noodzakelijk zijn. De doseerinstallatie kan met slangen eenvoudig aan de reinigingswateraanvoerleiding aangesloten worden. De chemicaliën kunnen worden aangemaakt en indien nodig verdund in de 100 liter RVS 304 voorraadtank. De tank is voorzien van roerwerk, poederoplosmand, niveauaanduiding, water toe- en afvoerleidingen en de noodzakelijke veiligheden. De aangemaakte chemicaliën worden flow proportioneel door een ProMinent Sigma motor aangedreven doseerpomp en een statische menger toegevoegd aan het reinigingswater. De ProMinent doseerpomp wordt aangestuurd door een magnetisch inductieve flowmeter.

MN image

^ Compacte mobiele doseerinstallatie, ProMinent Verder

ProMinent Verder bv

030-677 92 80

www.prominent.nl

- gezien in Maintenance Nieuws editie 2013/oktober -

Standaardpakketten bestaan niet

Bij een goede implementatie van een onderhoudssysteem komt veel kijken. Een goed ingevoerd systeem leidt tot een zo efficiënt mogelijke bedrijfsvoering en dus kostenbesparing. Maar dat is ingewikkelder dan het lijkt. Veel bedrijven laten mogelijkheden van hun pakketten, en daarmee besparingen, liggen. De eerste stap bij de aanschaf van een onderhoudssoftwarepakket is een goede specificatie; wat moet het precies bijhouden en welke aanpassingen zijn nodig? Verder zijn zaken als de leverancier, gebruiksgemak en vooral een goede introductie bij het personeel erg belangrijk. Maar er zijn nog veel meer factoren die de implementatie van een onderhoudssysteem kunnen maken - of juist breken.

MN image

^ Veel pakketten bevatten al 100 standaard rapporten. Een nieuw rapport ontwikkelen is vaak onnodig duur.

Het artikel als PDF op TIM Digitaal